28. 7. 2017

Bozeňov, Krchleby, Pobučí

12. června 2016

ŠUMPERK - DOLNÍ STUDÉNKY - SUDKOV - NOVÝ DVŮR - ZÁBŘEH - NEMILE - LUPĚNÉ - DOLNÍ BUŠÍNOV - MEZI PŘEHRADAMI - BOZEŇOV/HORNÍ PŘEHRADA - MEZI PŘEHRADAMI - KRCHLEBY - POBUČÍ - JESTŘEBÍ - SKALIČKA - ZÁBŘEH - ROVENSKO - POSTŘELMŮVEK - HRANIČNÍ MLÝN - CHROMEČ - BLUDOV - ŠUMPERK



Dnes se povedlo spojit čas s rodinkou i kolo dohromady. Oni vždy dojeli autem, já kolmo a všechno pěkně vyšlo. První styčný bod byl na Dolním Bušínově. Vyrazil jsem s malým předstihem a na místě byl za hodinu, rodinka dojela si pět minut poté. Prcci se vyblbli na hřišti, my velcí si dali trošku osvěžujícího moku, obě skupiny z toho vyšly spokojeně. K přesunu na dědovu zahradu v Zábřehu jsme se opět rozdělili a já to vzal malou oklikou kolem horní "bozéňovské" přehrady na Krchleby a Pobučí. Cestu do Krchleb tvoří sice jen 1.5 km dlouhý, ovšem solidní záhul v prudkém krpálu po dírách a šurech.


Z Pobučí vede do Jestřebí značená cyklostezka, ale pokud byste měli v úmyslu tudy jet, raději to nedělejte. Aspoň pokud nemáte rádi štěrk, šutry, průjezd vysokou trávou a ten pocit, kdy vás ze stran šlehají kopřivy či trnité keře. Z Jestřebí do Zábřeha klasika po silnici, jen v Zábřehu jedu pro změnu kolem řeky přes park. Cesta je tam bohužel hrozná. Na zahradě opět následovala delší pauza, nějaký ten žvanec a dětské řádění na houpačkách a trampolíně. Pro přesun domů do Šumperka volím trať k Rovensku a z Postřelmůvku polňačkou do Chromče, odkud už do Bludova a Šumperka dle standardu. Vše klaplo, vše OK... prostě bezva.

PS: Tento výjezd dorovnal celkovou letošní porci kilometrů na úroveň loňského roku. Aktuální stav 1373,46 km. Teď už to může být jenom lepší:)

STATISTIKY
Ujeto 53,91 km
Čistý čas 2:22
Průměr 22,7 km/h


Žádné komentáře:

Okomentovat