28. 7. 2017

Prvním sněhem do Loučné

11. listopadu 2016 b

ŠUMPERK - VIKÝŘOVICE - RAPOTÍN - VELKÉ LOSINY - LOUČNÁ NAD DESNOU - KOUTY NAD DESNOU - LOUČNÁ NAD DESNOU - MARŠÍKOV - SOBOTÍN - PETROV NAD DESNOU - VIKÝŘOVICE - ŠUMPERK



Dnes je Martina a přísloví o bílém koni letos platí. Aspoň tady pod jesenickými kopečky. Přímo v Šumperku to není tak divoké. Co přes noc nasněžilo, to k ránu zase vesměs roztálo. Jak jsem měl ale příležitost vidět jen o pár kilometrů severněji, můžeme letošnímu podzimu pomalu zamávat šátečkem a nasraně pozorovat příchod zimy. Už z titulku je jasné, že dnešní reportík bude z velké části o sněhu.
Ohledně trasy bych se měl možná omluvit, protože na ní nebude nic nového a letos už takovéto příspěvky hážu jen formou statistik do Excelu. Tentokrát ještě udělám výjimku a hodím to i sem, jelikož ten sníh - ať už chceme nebo ne, tomu dává docela jiný rozměr. Oproti podobné, byť kratší projížďce minulý týden se mi jelo fajn a s dobrou náladou. Zřejmě i díky tomu, že jsem si opět vzal oranžové brýle (psychologické šidítko, ale nesmírně účinné) a určitě díky taky tomu, že občas na chvilku vylezlo slunce a projasnilo jinak mlhavý humus všude kolem.


Teplota byla v době startu kolem tří stupňů a měl jsem trošku obavy jestli se dokážu vhodně obléci, leč zadařilo se. Zateplené cyklokalhoty, funkční tričko, dlouhý dres a softshellová cyklobunda byl ohoz tak akorát na akci tohoto kalibru. Jen ponožky jsem měl vzít dvoje, v závěru mi trochu mrzly nožičky. Pokud jde o zmíněný sníh, v Šumperku už není prakticky žádný. Teprve od Rapotína výše ho postupně přibývá. Ve Velkých Losinách se dá mluvit o začátku regulérní zimy a výše na Loučnou a Kouty ten stav spíše sílí. Dá to rozum, leží blíže horám. Během návratové etapy začal sníh mizet někde pod Maršíkovským kopcem směrem k Sobotínu a v Petrově už se zase pole zelenaly. Tolik k dnešku. Moc toho nebylo, ale nevím co bych ještě připsal. Přidávám pár čerstvých fotek a budu doufat, že do Silvestra ještě pořídím pár méně bílých.

STATISTIKY
Ujeto 47,46 km
Čistý čas 2:05
Průměr 22,79 km/h
Maximum 41,32 km/h


Žádné komentáře:

Okomentovat