28. 7. 2017

Sklenný vrch

30. března 2016

ŠUMPERK - NA VÁPENICI - lesní cesty kolem Sklenného vrchu - SEDLO POD LOVÁKEM - ŠUMPERK


Dnes jsem sice opět vyjel jen na něco víc než hodinku, ale trasa hezky navázala na tu z neděle. Všiml jsem si totiž, že kousek v lese u hájovny Na Vápenici míří kamsi vzhůru podezřele pěkná asfaltová silnička. Kam asi? Jediným způsobem jak to zjistit bylo zajet tam. Hupl jsem proto na Meridu a před půl dvanáctou vyrazil.


Nejprve jako vždy nahoru, až skoro k hájovně, ale ještě kus před ní odbočuji doprava po polňačce k lesu. Tam už číhá ona silnice. Seznamování bylo poněkud náročné, zapotil jsem se u toho, leč povedlo se. První 1.5 km je totiž dost ostré stoupání, pak už jen taková houpačka. Po dalších cca 1.5 km asfalt končí a najíždím na klasickou šotolinu. Navíc za chvilku přichází sjezdíky po štěrku i bahně, alespoň prokládané krásnými výhledy z pasek. Asi tři z nich jsou opravdu parádní a už jen kvůli nim mělo smysl se sem dopachtit. Směr výhledu se postupně maličko mění. Nejdřív koukám na jih, pak na západ, přičemž naposled přijdou výhledy severozápadní až severní. Před vyjetím z lesa se napojuji na žlutou tur.značku a po ní dojíždím na sedlo Pod Lovákem, odkud stačí sfrčet dolů zpátky do města.


Kdybych nezastavoval na kochání a focení, dalo se to stihnout pod hodinu, takže tuhle trasu lze považovat za ideální tréningový okruh pro toho kdo nemá čas, ale má chuť.

STATISTIKY
Ujeto 19,8 km
Čistý čas 1:07
Průměr 17,72 km/h


Žádné komentáře:

Okomentovat